maanantai 30. lokakuuta 2017

Lämpimiä hetkiä Pariisista

Kesä vierähti vauhdilla ja syksy on saapunut. Se saa minut muistelemaan kesän lämmintä Pariisin matkaa.
Matka oli kaikinpuolin onnistunut ja juuri sellainen mitä matkalta toivoimme. Oli ihana viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa, nauttia helteestä, hyvästä ruoasta, vastaantulevista maisemista ja elää Pariisilaista elämää ilman kiirettä ja tarkkaa aikataulua.

Siskoni toimi oppaana ja näytti meille monia kivoja paikkoja jonne emme olisi muuten varmastikaan päätyneet. Matkasta parhaiten mieleen jäivät mm. päiväreissu Piscine du Palais des sports maauimalaan, jonne saavuimme vahingossa tuntia ennen paikan aukeamista. Kyseinen päivä oli tosi kuuma ja asteita sinä päivänä oli 42'C:ta. Onneksi vierestä löytyi varjoinen puisto jossa pystyimme kuluttamaan aikaa ja syödä eväitä. Maauimalassa oli hyvin huomioitu matalat lasten altaat sekä paikasta löytyi erilaisia vesisuihkulähteitä ja paikalla pysyviä vesipyssyjä, jotka vetivät puoleensa leikki-ikäisiä ja heidän vanhempiaan.
Mieleen jäi myös Parc Zoologique de Paris -eläinpuisto, josta olimme nähneet jo etukäteen kuvia ennen matkaa. Halusimme tehdä reissun eläinpuistoon, sillä tiesimme, että Noel viihtyisi siellä ja niin hän kovasti viihtyikin. Vedessä uivat hylkeet, pienet pingviinit ja tuhannet muurahaiset rakennuspuuhissaan kiinnostivat Noelia kovasti.

 Matkan aikana pitkät etäisyydet kuljimme joko metrolla tai junalla, mutta suurimmaksi osaksi liikuimme kävellen. Vaikka päivän aikana oli kertynyt jo mukava määrä kilometrejä, niin oli iltaisin miellyttävää palata vielä kävellen kotiin lauhtuneessa säässä.
Latasimme ennen matkaa puhelimiin applikaation "here maps", johon pystyi hakemaan Pariisin kartan. Tämä toimi mainiosti myös offline -tilassa jolloin löysimme tiemme sujuvasti perille. Näin pääsimme näkemään ja kokemaan Pariisia entistäkin enemmän, mitä ei varmastikaan metrosta käsin olisi nähnyt.





































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti