keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Quesadillat guacamolen kanssa

Pikkusiskoni juhli hänen synttäreitään lokakuun lopussa. Hän oli laittanut tarjolle herkullisia quesadilloja. Ne oli niin hyviä että oli pakko tehdä niitä myös itse kotona. 
Tämä sormiruoka sopii hyvin juhlille, illanviettoon tai vaan herkkunälkään. ;)

Quesadilla:

- 10 klp vehnä- tai maissitortillapohjia
- 200g cheddar coloured -juustoa (halutessasi myös mozzarellaa)
- 4-5 kpl tomaattia
- 1 purkki mustia papuja
- 1 tölkki maissia
- 2 kpl punaista chiliä
- Valkosipulin kynsi
- Ruohosipulia
- Korianteria
- Limeä

Guacamole:

- 2-3 kpl avokadoa
- Korianteria
- 1 tomaatti
- 1/2 chili
- 1/2 lime
- Ripaus yrttisuolaa

Lämmitä kattilassa pavut ja maissit. Lisää joukkoon valkosipulia. Leikkaa pieneksi paloiksi tomaatti, kevätsipuli, chili ja korianteri. Voit halutessasi sekoittaa kaikki ainesosat yhteen kulhoon tai sitten pitää ne omissa. 


Kuumenna levy keskilämmöllä. Kaada pohjalle ripaus öljyä ja laita tortillapohja paistinpannulle. Lisää cheddarjuustoa ja ripottele loput ainesosat (juustoa voi halutessaan lisätä sekä pohjalle että myös päälle). Ripaus suolaa, pippuria, puristettua limeä ja tacomaustetta. Laita toinen tortillapohja päälle, paina kevyesti ja anna hetken paistua. Pohjan ollessa kevyesti rapea, käännä puolta ja anna hetki vielä paistua.

Leikkaa valmis quesadilla neljään osaan ja anna hetki jäähtyä. 


Tarjoile quesadillat itsetehdyn guacamolen ja creme fraichen kanssa. 

Guacamole

Murskaa avokadot. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut tomaatit, chili ja korianteri. Purista joukkoon hieman limeä ja ripaus yrttisuolaa. Sekoita ja maista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti