sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Jouluaatto

Olemme aina perinteisesti viettäneet joulua lapsuudenkodissani Vantaalla. Siskoni perhe muutti vastikään omakotitaloon ja talo valmistui sopivasti jouluksi. Vuosien perinteet menivät monella tavalla uusiksi tänä vuonna ja jouluaattoa vietettiin Vantaan kodin sijasta siskoni vastavalmistuneessa kodissa.

Tämän vuoden joulu oli myös siinä mielessä poikkeuksellinen, että ensimmäistä kertaa joulua mukaan tuli myös viettämään poikaystäväni. Meidän perhe on alkanut kasvaa poika- ja tyttöystävien kautta, mikä on tosi kivaa ja piristävää. Joulu on ehdottomasti rakkauden juhla ja sitä onkin parasta viettää läheisten ihmisten kanssa.

Siskoni oli tehnyt ison vaivan perinteisen menun uudistamiseksi. Vuosia noudatetut reseptit saivat osakseen joko jotain uutta tai sitten kyseinen ruokalaji jäi kokonaan pois illallisesta. Jouluillallisen uudistuksia olivat muun muassa itsetehdyt blinit ja erilaiset salaatit uusilla yhdistelmillä. Joulun kohokohta on ehdottomasti nälkäisenä ruokapöytään pääseminen ja lukuisista herkuista kunnolla nauttiminen. Jouluna jos joskus ei pidä miettiä kaloreita, vaan nauttia hyvällä mielellä.

Meidän joulu siis koostui läheisistä ihmisistä, hyvästä ruoasta ja rennosta ilmapiiristä. Paljon suklaata, naurua, ilon kyyneleitä, kuulumisten vaihtamista, joululahjojen jakamista ja avaamista, yöpuvuissa olemista..2 kommenttia:

  1. oooi vitsit kuinka suloisia joulun kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan jouluisia kuvia! Välittyy lämmin joulufiilis:) Ja aivan ihania nuo tuolit, joissa on nappeja selkänojassa<3 Tiedätkö mistä ne ovat?

    VastaaPoista