torstai 12. joulukuuta 2013

Gyozaa

Olen oppinut siskoltani ja hänen mieheltään monia hyviä ruokareseptejä. Yksi lemppareistani on ollut gyoza. 
Tein kaverini kanssa gyozaa viime sunnuntaina. Koska raaka-aineita jäi niin paljon jäljelle, tehtiin parin kaverini kanssa gyozaa vielä maanantaina. Gyozan valmistaminen on helppoa ja hauskaa. 

Tarvitset: 

60 kpl valmiita gyoza-taikinakuoria. Taikinakuoret voi myös valmistaa itse -> 2 dl vehnäjauhoa, 1/2 tl suolaa, n. 1/2 dl öljyä.
Täyte:
400 g kiinankaalia
400 g broilerin jauhelihaa
5 cm purjoa
2 cm tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
3 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl seesamiöljyä
Gyoza-taikinakuoria on yhdessä paketissa 30 kpl. Kahdesta paketista riittää hyvin 2-3 hengelle. 

Leikkaa purjo ja kiinankaali silpuksi. Lisää joukkoon seesamiöljy, soija, sokeri ja ripaus suolaa. Raasta joukkoon valkosipulin kynsi ja tuore inkivääri. Sekoita, maista ja heitä joukkoon liha.


Aseta taikinaympyröiden keskelle täytettä, kastele taikinan reunat vedellä. Laita kansi kiinni ja painele taikinan reunat kiinni toisiinsa. Asettele valmiit nyytit leivinpaperille. Voit halutessasi laittaa leivinpaperin päälle hiukan vehnäjauhoja.

Kaada paistinpannulle ripaus öljyä ja paista nyytteihin rapea pinta. Kaada ripaus vettä ja laita kansi päälle. Valmiit gyozat voit laittaa uuniin odottamaan.


Tarjoa gyozat soijan kanssa.
Jälkkäriksi sopii hyvin hedelmäsalaatti vaniljajäätelön kera ;)

2 kommenttia:

  1. Hei,
    hyvältä näyttää! :) Miten nuo soijapavut on valmistettu? Onko pakasteita vai tuoreita? Ja keitetty vai miten? Kiitos paljon! Aion tarjota lauantaina sushia vieraille ja nuo pavut sopisivat hyvin niiden kanveriksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Edamame-pavut tulevat pakastepusseissa. Ne voi hyvin lämmittää mikrossa tai keittämällä.

      Poista