keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Marseille

Ensimmäisen lomaviikon jälkeen jatkettiin kohti Aix en Provencea. Koska täitini asuu Aix:ssa, paikka on tullut minulle hyvin tutuksi vuosien varrella. 
Matkustimme viime sunnuntaina jälleen junalla ja siirtymiseen menikin runsas puoli päivää. Hyppäsimme junan kyytiin ja olimme todella iloisia huomatessamme vaunun olevan todella loistelias. Vaunu oli ilmastoitu, paikat olivat hulppean kokoisia ja vaunun yleisilme miellytti silmää. Matka lähti hymyissä suin liikenteeseen kunnes konduktööri tuli juttusille. Olimme tulleet ykkösluokkaan ajatuksissamme vaikka olimme ostaneet tavalliset liput. Ranskan ja englannin kielen puhetaidoilla saimme jäädä matkustamaan ykkösluokkaan.

Pitkän ja väsyttävän matkustamisen jälkeen vietimme ensimmäisen päivän rennosti & akkuja lataillen.
Lähdimme maanantai aamuna bussilla kohti Marseillea. Paikka eroaa hyvinkin paljon Nizzasta ja Aix en Provencesta. Vaikka kaupungin satama on kaunis, jää Marseillesta hyvin valju kuva. Köyhyys ja sotkuisuus hallitsevat katuja sekä mieleeni jäi myös ne useat kerjäläiset. 
Palasimme illaksi kotiin tätini luokse herkullisen ruokapöydän ääreen. Tätini on mieletön kokki, jonka kautta olen oppinut monia maittavia ruokia. Nämä herkut ovat kulkeneet myös meidän perheen mukana.


Badabim badabum 


4 kommenttia:

 1. Näyttää niin ihanalle!:) Voi kumpa itsekin pääsis jonnekin lomalle. Ja ihan pakko muuten vielä sanoa, että susta huokuu onnellisuus nyt ihan eri tavalla kun olet parisuhteessa! Kaikkea hyvää teille ja hauskaa lomaa:)
  T. Yksi hiljainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos, olipas kivasti sanottu <3 Mukavaa ja aurinkoista kesää sinne! :)

   Poista
 2. Ihania lomakuvia!! <3 Taitavana kokkina sulle olisikin haaste blogissani. Käyppä kurkkaamassa ;)

  VastaaPoista