keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kasvissyöjän silmin

Tein tänään kotona ruoaksi falafel perunoilla ja kasviksilla. Voi tuo lisää makua perunoihin. Oli hyvää!


Oon varmaan aikaisemmin maininnut, että olen ollut hyvin pienestä tytöstä asti kasvissyöjä. Olin noin neljä vuotias, kun aloitin vähentämään lihansyöntiä. Yksinkertaisesti se meni niin, että itkin ruokapöydässä ja enkä suostunut syömään lihaa tai varsinkaan kalaa.
Muistan aina ne ruokahetket, kun kotona tarjoiltiin kalapuikkoja ja perunaa. Se oli lapsen silmin ankeinta ruokaa. Puolen tunnin kuluttua se yksi säälittävä kalapuikko oli saatu syötyä, parin perunan kera.
Pikkuhiljaa lihansyöntiä alettiin vähentämään mun osalta. Silti hampurilaisen välissä jauhelihapihvi vielä meni.
Vähän myöhemmin, kun koira astui perheeseen lihan tiputtaminen oli helppoa pöydän alta ja ns. kasvissyöjän elämä alkoi. Lihansyönnin lopettamiseen ei koskaan liittynyt eettisestä, ekologista tai uskonnollista syytä. En vain pitänyt lihan mausta.

Voiko kasvissyöjä muuttua lihansyöjäksi?

Olin viime maaliskuussa Dubaissa ja maistoin siellä vähän kanaa, kalaa ja katkarapuja.
Nyt myöhemmin on kasvanut taas kiinnostus maistamaan lihaa. Haluan ehdottomasti oppia laittamaan muutakin kuin kasvisruokaa ja ruoanlaitossa maistaminen on tärkeätä.

Odotan sitä päivää, kun tilaan kokonaisen aterian, jossa on lihaa. Sitä odotellessa! ;)


Mitä olet ite mieltä kasvisruokavaliosta? Pystyisitkö koskaan jättämään täysin lihan? tai jos olet kasvissyöjä, niin koska ja miksi ryhdyit siihen? Ja olisi kiva kuulla myös kokemuksia ihmisiltä, jotka ovat aloittaneet taas lihansyönnin.


4 kommenttia:

 1. Moikka! Minun mielestäni kasvisruokavalio on todella hyvä juttu ihmisille, jotka siihen pystyvät. Kuhan muistavat vaan korvata lihan sitten muulla. Itse olen alkanut pikkuhiljaa huomaamaan että liha on jäänyt vähemmälle, ei mitenkään tarkoituksellisesti, mutta on vaan jäänyt. Katsoo nyt mitä tapahtuu, en usko että se kokonaan tulee jäämään pois, sillä itse rakastan lihan makua.. Kun alat nyt maistelemaan liharuokia, suosittelen maistamaan ns. "miedompaa lihaa", eli älä vielä esim. maista lammasta, nimittäin sillä on vahva maku. Hyvää loppusyksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi! Olen nyt syönyt kanaa ja olen pitänyt sen mausta. Vielä kaikki lihat eivät maistu. :)

   Poista
 2. Hei,
  olen ollut koko ikäni kasvissyöjä, mutta viime vuosina olen ajatellut, että olisi niin paljon helpompaa, jos voisi syödä lihaa, kalaa ja kanaakin. Lähinnä matkustellessa se olisi niin paljon helpompaa. Mutta koska en ole koskaan eläintä suuhuni pistänyt, tämä ajatus tuntuu todella vieraalta. Oletko siirtynyt nyt vuoden jälkeen liharuokiin? Jos kyllä, miten teit muutoksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva kuulla, että joku toinen on myös miettinyt näitä samoja kysymyksiä. :) Liharuokiin siirtyminen lähti aluksi oikeastaan siitä, että seurustelin ja kasvisruokavalio ei oikeen sopinut siihen. Mietin usein mielessäni, että mitä jos vaan yritän. Muutaman kerran aluksi yritin maistaa, mutta jostain kumman syystä en saanut ruokaa suuhuni. En ollut silloin ihan täysin valmis vaihtamaan ruokavaliota. Muutamia kuukausia siitä myöhemmin menin kauppaan ja ostin kanaa. Ostin kanan kanssa lempi vihanneksia ja kastiketta. Tein aloittamisesta mahdollisimman helppoa. En syönyt ruokaa täysin loppuun, mutta siitä sain hyvän alun.

   Jos saat kaiken tarvittavan nykyisestä ruokavaliosta, niin älä hoppuile. Vaikka se helpottaisi matkustaessa, niin tee se sitten kun susta tuntuu siltä, että nyt on muutoksen aika.

   Tsemppiä! :)

   Poista